Капковото напояване и системи за поливане – Каква точно е главната разлика ?

Докато изберете по какъв начин да изграден Твоят озеленен двор, важно значение може да бъде точно какъв вид система за поливане може да поставите. Правилното поливане на вашия собствен озеленен двор е с решаващо съществено значение, ако наистина искате да създадете дори една обикновенна трева.

Две от най-разпространените системи за поливане на дворове са напояване с капки и поливни системи. В случай, че не сте сигурни каква е главната разлика между именно тези 2 с-ми, ние ще ти покажем точно какви са те и може да спомогнем да определите кое точно е за вашите потребности и обработването на градината ти. Преди да закупите, е удачно да се информирате онлайн за видовете капково напояване, повече информация за поливините системи ще намерите на bielagro.com
Дефиниране за системата за капково напояване и пръскане
Независимо че има няколко варианти на системите за капково напояване, ние бихме желали да разкажем за основния вид, който обикновено се използва, щом говорим за озеленяване на жилищни и офис згради.
Капково напояване
Тези системи за напояване с капки разпределят нашата вода по контролиран метод. Като ползвате поредица продължителни пластмасови тръби, капковото напояване обикновено е много ниско близо до тревата, с този медот по-малко вода ще се губи от изпарението. На чести интервали или пък в взаимозависимост от структурата на двора, в тези тръби за напояване има дупки, за да може напълнената вода да излезе.
Както подсказва наименованието, споменатата система за капково напояване разрешава тази вода да пада направо на тревата, заобикаляща растението, където се локализира отвора.
Система за напояване
В контраст от тях, системата за напояване разпространява водата в по-широко разпространени, контролирани граници. В сравнение със новите системи за капково напояване се намират над почвате, докато става въпрос за напоителните системи, пласмасовите тръби са в почвата, като само пръскащите глави се виждат над земята.
Щом се влючат, тези системи пръскат значителни количества чиста вода, за да покрият значително по обем пространство. Пръскащите устройства, настанени от професионални озеленители, биха могли да бъдат сложени точно така, че вашият зелен двор да има нужното количество водно покритие, без участъци, които да останат без вода.
На информация за разликите измежду напояването чрез капки и напоителните системи, може да имате много хубава представа за това, от която се нуждаете във вашия двор. И ако към момента не сте напълно сигурни, е хубаво да сте наясно за плюсовете и минусите на двете напоителни системи.
Ползите и − за напояване с капки
Ползите :
Същевременно намалява водните отпадъци
По-изгодно за разделното поливане на тревата
Намаля в пъти ерозията на земята
Много лесен за инсталиране
Намаля заболяването на тревата поради пренасищане
Ползите и минуси на системите за напояване
Ползите :
Добър личен избор за всички различни варианти земна почва
Би могла с програма да извършва работа с таймер
Пласмасови тръби сигурни под земята
Покрива много лесно огромни площи
Може да се поставят допълнения като отрови и торове за тревата

От съществено значение за напояването, е да да сте избрали и правилната тревна настилка, върху която да псотавите и напоителната система. В днешно време, голяма грешка, е че не се прави сметка точно каква тревна настилка да се постави а директно се монтира капковото напояване.