Кухнята – пространство за хранене и хубава комуникация

kitchen

Като всяко едно нещо, по този начин и кухнята е подвластна на голям напредък през последните години. Някога разположените в най-затънтения край на самата сграда кухни са изместени от построените на челен план нови помещения. Тънкият детайл пред дизайнерите е нареждането на сигурни дизайни, завъртяни към трапезарията или пък сливането на кухненското помещение с трапезария или всекидневна. За извършването на вид на кухненско помещение, има дадени подробности, и е желателно да се премислят, като например островна ли ще бъде готварското помещение? Съвременен или по старомоден вид харесвате? Точно какви домакински уреди ще закупите? Вида и силата на светлината? 

– Кухненските плотове
Мрамор, Варовик, Гранит са едни от най-използваните природни строителни материали за плотове за кухня, използвани в наши дни. Ползването на плочки от керамика значително е така разпространено между дизайнерите, тъй като те са приятни и се откриват в огромно цветово разнообразие. Термоплотовете със създадени от човека материали са отличен подбор заради съотношението качество цена, като предоставят и така също наличието за богата цветова палитра. Плотовете от дърво, от масивно дърво, са без съмнение красиви, но липсва твърдост на вода и топлина и точно заради този проблем много рядко се употребяват в готварските помещения. 

– Обзавеждането на кухнята дава тона за цвета на интериорния изглед
Шкафчетата в кухненските помещения са важни за определяне на цялостната цветова визия на интериора в кухненското помещение. Ако случайно сте направили избор за по-светъл вътрешен дизайн, изберете по-светло дърво – явор, дъб, кестен, бреза, бук. 

– Кухнята като огромна стая за семейството
Без значение дали подновявате готварското си помещение или пък купувате чисто нова в изцяло нов апартамент, реално има няколко предимства като пример самия монтаж на островна част да речем, с тях би трябвало да се съобразите. В случай, че решите да съедините кухнята с хола, притежавате добра възможност да го сторите с бар-плот – същевременно удобен и стилен. Може би дори може да разположите печката за готвене точно като частица от бар плота и така също по време за готвенето, е възможно да разговаряте с близките си. 

– Разделете си шкафчетата предварително
Изберете в началото кое чекмедже и шкафче какво реално ще има и какво място ще ви е нужно въобще в кухнята. Възможно е да почнете с уточняването обема на плота в кухнята. Ориентирайте се по кухнята, която сте употребявали досега, определете какво ви е нужно и кое точно е било прекалено. 

– Слагайте домакинските аксесоари на тавана
Създайте мислено разделение измежду различните помещения без да изграждате стени. Модерна поставка за комплект чаши, кухненски ширм или малко шкафче, поставени на тавана са чудесен начин за това. 

– Кухничка – антре
Много специалисти съветват за изборът на кухненско помещение тип коридор или така наречените U-образни кухни. Чудесна, в случай, че марширувате между котлона и мивката.

– Осветлението под шкафчетата
Осветяването стандартно не му се дава голяма грижа при аранжирането на кухненското помещение. Реалността също е, че често с правилна светлина в кухнята, шкафчетата най-често остават затъмнени. С не много добре монтирани луминисцентни или диодни осветителни тела, кухненското помещение би могло да бъде значително по-голямо и уютно. 

Може да продължите: обзавеждане за детска стая