Какво реално са камини с ризи от вода?

fireplace

Камини с водни ризи са по-лесни и по-удобни за употреба в съпоставка с другите уреди за отопление с дърва. В действителност, те са по-лесни за поддръжка от другите на нефт, газ или печките на ток. Пелетните печки работят с дървесни пелети, представляващи сгъстен дървен материал, подобен на заешката храна. Ако случайно имате камина вкъщи, то бихте могли да размислите за идеята за купуване на допълнителна водна риза за камината, и така да минете към по-икономичния и екологично предпочитан вариант за греене с дървесен материал. 

Една характерна камина на пелети е снабдена със специален датчик, които смята какъв брой пелети е нужно да са изгорени, според кубатурата на помещението, което се отоплява. По-голяма част камини с пелети с водна риза притежават поне 2 функции за настройване на огъня. Също така притежават индивидуална вентилационна система, разсейваща сформиралият се горещ въздух. Камините с пелети с водна риза са много пестеливи и не зацапват със сажди и прахови отлагания стаята, в което са поставени. Всичко зависи от вида камина на пелети, която искате, те могат да акумулират м/у 10.000 до 60.000 BTU/час (английска единица за топлина). 

Камината на пелети с водна риза обгаря изключително ефективно пелетите и по време на действието на горене се появява съвсем малко по обем дим, това е причината да не ви се налага да вързвате камината към системата за кумини. Газовете, които изгарят минават през малка тръба в стената навън. Пелетните камини са снабдени със специална тръбичка Клас L, изработена от неръждаема стомана отвътре, а от външна е подсилена с цинк или алуминий. Пелетните камини е възможно да бъдат прикрепени към системата с комина, но с тръба, която е с по-малък размер от стандартния, направена от неръждаема стомана. 

Камините с пелети на водна риза се зареждат доста по-рядко в сравнение с останалите отоплителни уреди, отопляващи с дърва. Зареждането с пелети варира от веднъж на денонощие до два пъти за седем дена в зависимост от модела камина на пелети и нуждите ви за отопление. За да заредите камината с пелети, трябва единствено да ги изсипете в бункера на камината, който най-често е с обем между 15 до 58 килограма пелети. Дадената камина притежава специално апаратче, наречено свредел, по този начин се премятат пелетите от контейнера към камерата в камината. 

Цената на камини на пелети с водна риза са в рамките от 700 и 3000лв. Инвестирането в камина с пелети ще ви служи много години. Камините за вграждане с водна риза пестят площ и изграждат усещане за комфорт на жилището. 

Намерете цялата информация: https://parno.eu/brand/146/burnit-by-sunsystem.html